9-1-1

Promo

Sesong 1
00:30

Info

En av vinterens store seersuksesser i USA er «9-1-1» - en dramaserie som følger livene til ambulansesjåfører, brannfolk, ansatte i politiet og annet utrykningspersonell.

Nå kommer serien, som er skapt av Ryan Murphy og Brad Falchuk («Glee», «American Horror Story»), til Norge.

Blant hovedskuespillerne finner vi legenden Angela Bassett, Peter Krause («Six Feet Under») og Connie Britton («Friday Night Lights»).

Adrenalinfylt og morsom

New York Magazine er blant publikasjonene som har påpekt at serien langt fra er noen tradisjonell politiserie - den er betraktelig mer særegen og bedre enn som så, ifølge anmelder Jen Chaney.

– Dette er adrenalin-TV. Det er umiddelbart fengende, og tidvis så morsomt at man må le høyt, skriver hun.

Problemene hovedfigurene blir kalt ut for å løse er gjerne av det spektakulære slaget, og ofte inspirert av virkelige hendelser.

Som da brannfolk må redde den nyfødte babyen som sitter fast i kloakkrøret etter å ha blitt født i do, eller kvinnen som ringer ambulansen fordi hun er i ferd med å bli kvalt av slangen hun holder som kjæledyr.

En stressende arbeidssituasjon følges ofte av et komplisert hjemmeliv, og i «9-1-1» er avhengighet og utropskap bare noe av det hovedfigurene har å stri med.

Stor suksess

Miksen av høydramatisk plott, kjente skuespillere og kyndige serieskapere, har åpenbart hatt bred appell i USA.

Første episode av «9-1-1» trakk mer enn 15 millioner seere på alle plattformer, og ble med det FOX’ største seersuksess siden «Empire».

I januar fikk serien grønt lys for en andre sesong.

Klipp

Episoder

Sesong 1
 • 1

  Pilot

  +

  Dramaserien 9-1-1 tar oss med på innsiden av den dramatiske og actionfylte hverdagen til politi, ambulanse og brannvesen. De som er avgjørende der liv og helse står på spill, kastes inn i de mest skremmende, sjokkerende og nervepirrende situasjoner. Samtidig som de nærmest lever for å hjelpe andre har de også sine egne liv å holde styr på, noe som ikke er enkelt med et yrke hvor den minste feil kan bli fatal.

 • 2

  Let Go

  +

  Kvelden på fornøyelsesparken får dødelige konsekvenser når en berg og dalbane feilfungerer.

 • 3

  Next of Kin

  +

  Bobby og teamet tilkalles i et barneselskap hvor liv står i fare. Et av medlemmet i crewet blir innblandet i en forferdelig ulykke. Athena prøver å håndtere en tragedie og Abby må ta en viktig avgjørelse for moren.

 • 4

  Worst Day Ever

  +

  Etter en flystyrt skynder Bobby og teamet seg til åstedet for å hjelpe de overlevende. Athena må håndtere kaoset på flyplassen. Abby gir en viktig beskjed til en innringer.

 • 5

  Point of Origin

  +

  Crewet tilkalles i et indisk bryllup. Abby får hjelp av Buck til å finne moren og møter for første gang Athena ansikt til ansikt..

 • 6

  Heartbreaker

  +

  På Valentine's day får et frieri farlige konsekvenser og Athena forsøker å hjelpe en desperat kvinne. Abby og Buck har sin aller første date.

 • 7

  +

 • 8

  Karma's a Bitch

  +

  En samvittighetsløs enkemann, en arrogant eier av et treningssenter og en intetanende tyv, får som fortjent. Bobby får en overraskende telefon fra legen og Athena konfronterer Michael.

 • 9

  Trapped

  +

  Crewet må hjelpe en hjemløs mann som sitter fastklemt i en søppelbil og en mor og sønn som er innesperret i en heis. Athena begynner å date. Buck og Abby sitt forhold settes på prøve.

 • 10

  A Whole New You

  +

  Finaleepisode av 9-1-1: et mystisk dødsfall hos en spåkone, en grusom motorsykkelulykke og et merkelig hjemmebesøk.